Onderhoudsadvies

Texture Painting wenst u veel genot en plezier van de microtopping die we plaatsten bij u thuis, op uw bureau of in uw zaak. U zal merken dat de afwerklaag mettertijd vaak mooier, voller en rijker wordt van kleur en uitstraling, of het nu gaat om een vloer, een trap, een werkblad, een douche of een meubel.

Om de beste uitstraling te garanderen, geven we u graag nog enkele onderhoudsadviezen mee. 

 

Eenvoudige verzorging

Microtopping staat bekend om zijn onderhoudsgemak, u kan het eenvoudig en bijna moeiteloos onderhouden. Ziet u een kleine vervuiling op uw microtopping? 

  • In droge zones volstaat het om dit op te kuisen met proper water en een microvezeldoek. 
  • In natte zones, zoals in de douche, kan u de kalkaanslag verminderen door de microtopping volledig af te spoelen en te drogen met een microvezeldoek.

Microtopping laat geen vloeistoffen door, daarom is het ook zo geschikt voor natte zones. Toch is het belangrijk om gemorste vloeistoffen (ook douche- of plantenwater) meteen op te nemen. Blijven deze te lang staan, kunnen deze de beschermlaag aantasten. De laag wordt dan zachter en kan vlekkerig worden. Pas ook op met producten die sterke verkleuringen kunnen geven, zoals koffie, curry, pompoen, saffraan, … Deze kunnen na lang inwerken tot in de beschermlaag indringen.


Aanbevolen reinigingsmiddelen

Voor het standaard en het grondig onderhoud van uw natte zones, raden we de producten aan die u van ons krijgt bij de oplevering. In onderstaande video's leggen we u graag uit hoe u deze gebruikt.

Vermijd het gebruik van zuurhoudende producten, producten die een residu achterlaten of korrelige producten. Deze beschadigen de beschermlaag na verloop van tijd.

Met het toepassen van deze onderhoudstips, houdt u uw oppervlak in topconditie en geniet u jaar in jaar uit van optimaal comfort met uw microtopping.