Kan ik Microtopping met vloerverwarming gebruiken?

Een Microtopping vloer kan zonder problemen over vloerverwarming worden aangebracht. Bovendien neemt het materiaal de warmte snel op en geeft het deze ook goed weer af. Ook zonder vloerverwarming voelen onze vloeren comfortabel aan doordat ze snel de omgevingstemperatuur aannemen.

Verkopen jullie de nodige onderhoudsproducten voor mijn microtopping gietvloer en badkamer?

Deze producten kunnen rechstreeks bij ons of bij onze leverancier (ook mogelijk via webshop) aangekocht worden.

Hoe hou ik mijn gietvloer proper?

Door de onderhoudadvies correct toe te passen en aan te houden. Bij oplevering wordt er een doos onderhoudsproducten + brochure aan de klant bezorgd.

Wat met de slijtage van Microtopping?

Microtopping behoort tot de categorie harde vloeren en is dus gevoelig voor krassen. Wij bieden echter vloeren die in vergelijking met andere harde vloerbedekkingen minder krasgevoelig zijn.

De Microtopping vloeren scheuren uit zichzelf niet. Alleen als de ondervloer beweegt of wanneer er zettingen in optreden, bestaat de kans dat de vloerafwerking mee scheurt. Wij voorzien steeds een beschermingsnet om dit te voorkomen.

Kan ik ontstane krasjes wegwerken?

Wanneer u krasjes op uw vloer ziet, betekent dit in de meeste gevallen dat u het vuil ziet dat in deze krasjes zit. Wanneer de vloer volgens de voorschriften gereinigd wordt, zullen deze krasjes al veel minder zichtbaar zijn. De krasjes zelf zijn echter niet te verwijderen uit een verniste vloer.

Kan ik Microtopping zelf aanbrengen?

Wij bieden jammer genoeg geen doe-het-zelf paketten aan. Microtopping aanbrengen vereist de nodige ervaring. Zodoende focussen wij ons enkel op onze eigen vakkennis en kunnen wij daarom ook de nodige garanties bieden.

Is Microtopping duur?

Microtopping is duurder dan een standaard tegel, maar goedkoper dan tadelakt of natuursteen. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Voor douches en vloeren zijn de prijzen afhankelijk van de ondergrond en het aantal m² (plus de verhouding m² droge zone t.o.v. natte zone). Daarboven zijn er nog de bijkomende werken en de moeilijkheidsfactoren waar er rekening mee gehouden wordt; moet er bijvoorbeeld een afvoersysteem geplaatst worden, moet de ondergrond gechapet worden, zijn er veel hoeken en kantjes of zijn het grote egale oppervlakten?

Uit wat bestaat Microtopping?

Microtopping is een waterdichte coating op basis van cement en kalk, door het mengen met pigmenten bekomen we een oneindig kleurenpallet.

Waarop kan Microtopping gebruikt worden?

Microtopping heeft een groot voordeel: het kan op bijna alles gebruikt worden en laat dus toe vloeren, muren, werktafels, meubels, enz ... te verwezenlijken. De waterdichte eigenschappen van Microtopping laten toe het materiaal te gebruiken voor stortbaden en zwembaden zonder zich zorgen te moeten maken over vochtigheid!

Hoe dik moet de Microtopping laag zijn?

Microtopping wordt meestal in twee of drie lagen toegepast, afhankelijk van de decoratieve functie of waterdichtheid. De laatste laag zal 2 tot 3 mm dik zijn. Microtopping kan dus toegepast worden op oude tegels zonder een probleem te hebben met de toegevoegde dikte. Microtopping moet beschouwd worden als eind- en sierlaag en moet dus toegepast worden op een sterke en vaste ondergrond.

Welke afwerkingen kan men van Microtopping verwachten?

Volgens de gebruikte methode zal Microtopping een groffe of gladde afwerking vertonen met minder of meer schaduw effecten. De mogelijkheden van Microtopping zijn talrijk en hangen uitsluitend van twee eigenschappen af: verbeelding en vaardigheid van de applicator.

Welke kleuren zijn er mogelijk met Microtopping?

U heeft de keuze uit vele kleuren en kleurcombinaties. U kunt werkelijk alle woonsferen creëren: van strak en minimalistisch tot rustiek en gezellig. Kleuren op maat mengen wij met pigmenten, op deze manier is zo goed als elke kleur mogelijk. Let wel op met wit. Aangezien de basis van Microtopping ook een kleur heeft, is zuiver wit bijna niet te evenaren.

Belangrijk om weten is dat u standaard kleuren pas hoeft te kiezen bij de aanvang van de werken. Aangezien dag- en omgevingslicht invloed heeft op kleuren, laten wij u als klant de kleur ter plaatse kiezen bij aanvang van de werken. U hoeft dus niet op voorhand te beslissen welke kleur u wenst. Voor kleuren die speciaal ontwikkeld moeten worden, hebben wij natuurlijk op voorhand tijd nodig.

Kan ik later een andere kleur boven mijn bestaande Microtopping aan laten brengen?

Uiteraard. Dit is geen probleem. Wij schuren de vroegere Microtopping vloer licht op en daarna brengen wij een nieuwe Microtopping laag van 2 mm aan.

Zijn er specifieke eisen voor het onderhoud van een Microtopping oppervlakte?

De afwerking, bescherming en het onderhoud van Microtopping is ongeveer hetzelfde als die van natuursteen. Microtopping is een natuurlijk product en is dus in beperkte mate gevoelig voor vlekken. U mag Microtopping niet vergelijken met een kunststof.
Na de plaatsing bezorgen wij graag de nodige onderhoudstips die een lange levensduur garanderen.