Microtopping techniek

De nodige kennis en ambacht, daar kan u op rekenen bij Texture Painting!

Het creëren van een interieur met Microtopping vergt echt vakmanschap. Texture Painting ontwikkelde eigen technieken gedurende de afgelopen 10 jaar en ontving daarvoor oa het label “Handmade in Belgium”. 

Microtopping wordt opgebouwd uit cement en polymeren. (Waar het hoofdbestanddeel bij andere sierpleisters vaak bestaat uit kalk en acryl.) 

Een Microtopping vloer kan niet in één keer aangebracht worden. Het wordt laag per laag aangebracht, telkens opgeschuurd, en als laatste wordt een toplaag aangebracht die alle poriën vult. 

Voorbereiding van het oppervlak

  1. De betonnen vloer of keramische tegels worden ruw geschuurd of geëgaliseerd.
  2. Afhankelijk van de aard en omstandigheden van de ondergrond, zal een coating of vochtscherm worden aangebracht in een of meer lagen.

Toepassing Micro-topping systeem

  1. Aanbrengen van de microtopping basis coating
  2. Schuren en stof verwijderen dmv stofzuigen
  3. Aanbrengen van de microtopping 1e finish coat
  4. Schuren en stof verwijderen dmv stofzuigen
  5. Aanbrengen van de microtopping 2e finish coat
  6. Schuren en stof verwijderen dmv stofzuigen
  7. Beschermende sealer. Het type sealer wordt gekozen afhankelijk van de hoeveelheid verkeer en de omgeving.

Het resultaat

Het eindresultaat is zeer egaal, zonder aan karakter in te boeten. Naast heel strakke resultaten kan Microtopping verder gepersonaliseerd worden tot artistieke designs en speciale effecten die gecreëerd worden door verzuring en diverse applicatie technieken.

Door de enorme hechtingskwaliteit is het toepasbaar op verschillende ondergronden, zowel horizontaal als verticaal. Microtopping heeft een zeer hoge slijtvastheid, is makkelijk te onderhouden, en ideaal voor gebruik met vloerverwarming. Daarnaast is Microtopping met zijn 2 tot 4 mm dikte ook uiterst geschikt om over bestaande oppervlaktes aan te brengen in renovaties.

Rekent u graag op ons technisch advies en een voorstel op maat?