Wie zijn we?

Pionier in decoratieve technieken

Over ons

Texture Painting is gespecialiseerd in het schilderen en bekleden van alle mogelijke oppervlakken, van wanden en vloeren tot meubels. Naadloze overgangen of muren en meubels met textuur, voor iedere stijl is er een specifieke toepassing. 

Texture Painting is uitgegroeid van een hoogwaardig schildersbedrijf tot een specialist in het creëren van unieke en eigenzinnige interieurs. We blijven ons als bedrijf steeds verder ontplooien: we ontwikkelen nieuwe technieken en gaan op zoek naar nieuwe materialen en originele manieren om uw interieur om te toveren tot een exclusieve totaalbeleving.

Ronny Wuyts startte Texture Painting in 2008 en voegde daar in 2017 ook Texture Panels aan toe.

Texture Painting situeert zich in de decoratieve schilderswereld en is o.a. gespecialiseerd in Microtopping: een polymeer-cement-systeem dat gebruikt wordt voor het verwezenlijken van naadloze vloeren, wanden en meubels. 

Texture Painting is bovendien toonaangevend op het gebied van exclusieve schilder- en kalktechnieken. Een vaste collectie kalktexturen met bijhorend kleurenpalet, maar ook speciale crazy creations. Dit zijn custom-made technieken, waarbij in samenspraak met de klant op zoek wordt gegaan naar de ideale techniek of textuur die leidt tot hun unieke droommuur.

Door telkens nieuwe horizonten te verkennen en nieuwe technieken te ontwikkelen schept Texture Painting een zee van unieke decoratieve mogelijkheden en staat het met zijn innovatieve werkwijze steeds voorop in nieuwe trends. 

Texture Panels maakt de immens populaire industriële look haalbaar voor nieuwbouw en renovatieprojecten. n

Texture Panels zijn lichtgewicht platen die op voorhand bekleed zijn met de exclusieve betonvezeltechniek in een bepaalde textuur of motief. De panels hebben de uitstraling van beton.

Dit maakt deze panelen geschikt voor zowel nieuwbouw als voor renovaties, voor zowel in- als outdoor gebruik en eveneens voor natte zones zoals douches en badkamers en creëert een tijdloze industriële sfeer. 

Wat doet Texture Painting

Onze troeven

Innovatie

Als zaakvoerder van Texture Painting heeft Ronny Wuyts een duidelijk doel voor ogen: elke dag opnieuw schilderwerken van een hoogwaardige kwaliteit aanbieden én continu nieuwe technieken ontwikkelen die aansluiten bij de nieuwste interieurtrends. 

Als bedrijf heeft Texture Painting doorheen de jaren een uitgebreide ervaring opgedaan in binnen- en buitenland en door middel van constante bijscholing worden nieuwe technieken aangeleerd en tot in de perfectie uitgewerkt. Zo worden bijvoorbeeld onze eigen kalktechnieken ontworpen. 

Persoonlijk advies

Bij Texture Painting streven wij ernaar om al onze klanten persoonlijk bij te staan met onze vakkennis. 

Aarzel dus zeker niet om contact op te nemen voor professioneel advies of een offerte op maat. Wij werken in opdracht van particulieren, bedrijven en architecten.

Klant centraal

De wensen en ideeën van onze klanten staan steeds centraal. Bij elk project gaan we op zoek naar een geschikt kleurenpalet en aangepaste technieken. Ons accent ligt op professioneel advies, kwaliteit en een uniek karakter. 

HIB

Het HiB label is een label voor unieke Belgische ondernemers en zet authentieke handgemaakte producten in de kijker. Ook Texture Painting draagt met trots dit label.

Erkend Microtopping plaatser

Texture Painting is door de firma Ideal Work, producent van Microtopping, erkend als gecertificeerd plaatser.

 Onze plaatsers hebben allemaal een erkende opleiding genoten en specialiseren zich constant verder in nieuwe producten en technieken. Wij streven enkel de perfectie na.