Kalkverf is een natuurlijke verf, die wordt vervaardigd uit water en kalk, waardoor ze zeer milieuvriendelijk is. Het laat de muren ademen en zorgt voor sfeer in de ruimte.

De vele voordelen van kalkverf

  • Brede waaier aan effecten 

Het effectengamma van kalkverf is zeer breed. Met één kleur kan men in dezelfde woning verschillende ruimtes een ander uitzicht geven door te variëren in de verscheidene technieken. Daarnaast geeft het licht ook constant een ander effect. Zo kan eenzelfde kamer overdag een heel andere sfeer uitstralen dan 's avonds.

Nog een voordeel van kalkverf is dat het effect nooit somber is. Zelfs in de donkere kleuren straalt het toch een helderheid uit die je met traditionele verf nooit kan bereiken.

  • Voor elk wat wils

Ons gamma kalkverven is in ruim 180 kleurtinten beschikbaar. Bruikbaar van klassieke interieurs tot hypermoderne designinterieurs.  

  • Extra bescherming voor uw muren

Een groot pluspunt van onze kalkverf is dat deze beschermd wordt met een 'protection' die de muren minder gevoelig maakt voor vlekken zonder het aspect van de kalk te veranderen. Zo wordt het ook mogelijk de kalkverf te gebruiken in keuken en badkamer en bij gezinnen met kinderen. 

  • Kleurvast

Belangrijk is ook dat onze kalkverf niet verkleurt met de tijd, in tegenstelling tot de meeste andere producten op de markt.

Kleuren

De meeste texturen zijn verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren, maar we kunnen ook samen met de klant aan de hand van een mood bord een specifieke textuur en kleur gaan ontwikkelen.

Veel van onze meest innovatieve texturen zijn te bezichtigen in de showroom.

Ontdek alle mogelijkheden van kalkverf in onze showroom!

Technieken

Met Kalkverf kan je duizenden effecten en sferen bekomen. Om er een paar op te sommen: marmerimitatie, houtimitatie, roest effecten, beton effecten, Italiaanse stuc effecten, unieke prints, metaal structuren ... van strak en modern tot zeer klassiek en rustiek. Kalkverf is een zeer veelzijdig product dat enkel uw dromen als grenzen kent.

Werkwijze

De texturen worden rechtstreeks op schilderklare muren aangebracht.

Foto's